Amerikaanse versie van Van Dijken Training & Consulting’s communicatiespel voor bekend leiderschapsexpert John Maxwell

 

“De eerste keer dat ik Van Dijken Training & Consulting’s positioneringsspel zag, was ik direct enthousiast,” zegt Paul Martinelli ‘President’ van the John Maxwell Team. The John Maxwell Team is één van de organisaties de bekende en gewaardeerde leiderschapsexpert en New York Times bestsellerschrijver John C. Maxwell. In Nederland is één van zijn 78 boeken vertaald in het Nederlands. De John Maxwell Team leidt consultants uit meer dan 100 landen over de hele wereld op om het gedachtegoed van John Maxwell over te brengen naar bedrijven en professionals door training, consulting en coaching.

 

Cultuurverschillen tussen Nederland en Amerika

“Ik zocht nog een tool waarmee onze consultants hun ‘business’ zouden kunnen vergroten. In deze tijden met zulke diverse bedrijfsculturen begrijpt niemand de waarde van gedegen communicatie- en positioneringstools beter als Van Dijken Training & Consulting,” voegt Martinelli toe. Ondertussen spelen een paar duizend John Maxwell Team consultants wereldwijd het op Van Dijken Training & Consulting’s communicatiespel gebaseerde Leadership Game met organisaties en teams. Tijdens één van de tweejaarlijkse events van de John Maxwell Team in Orlando Florida heeft Van Dijken Training & Consulting in 2014 een eerste versie getest met een selectie van de meest ervaren John Maxwell Team Consultants. Iedereen was enthousiast, behalve over één aspect van het concept. Net als de Nederlandse versie was er geen winnaar aan te wijzen na het spelen. Het ging immers om samenwerken, professioneel leiderschap en professionaliteit en niet om winnen en competitie ten opzichte van elkaar. Toch? Niet volgens de veelal Amerikaanse consultants. Er moest een winnaar zijn!

 

Resultaten gaan om relaties in plaats van cijfers

Een volgende versie waarbij er inderdaad een winnaar, was klaar om door tien uitverkoren consultants getest te worden in 2015. Foto’s, video’s en enthousiaste testimonials stroomden binnen op het kantoor van de John Maxwell Team in Florida en in de mailbox van Van Dijken Training & Consulting in Nederland: “Ik heb veel aha-momenten gezien bij onze deelnemers. De grootste eye-opener is voor veel mensen dat uitdagingen die om omzet en cijfers leken te gaan eigenlijk gaan om het opbouwen van relaties gaan en het aangaan van verbinding. Ik heb medewerkers meegemaakt die elkaar al meer dan 10 jaar kenden en pas sinds het spelen van de ‘Leadership Game’ werkelijk inzicht krijgen in elkaars drijfveren. Waarom dat belangrijk is? Omdat dit pas écht inzicht gaf in hoe ze beter zouden kunnen presteren.” En hierbij nog een mooie testimonial: “Een HR manager vertelde mij dat door het spel de medewerkers eindelijk tot dezelfde conclusie kwamen die zij al jaren probeerde aan de man te brengen.”

 

Het spel werkt in meerdere talen en culturen

“Door de ‘Leadership Game’ kwamen we ineens binnen bij bedrijven waar we normaal gesproken door de enorme concurrentie niet binnen zouden zijn gekomen. Door de Game hadden we ineens een voorsprong op anderen. In plaats van het sturen van mails om ertussen te komen, speelden we de Game om te laten zien welke waarde we toe zouden kunnen voegen,” aldus Jan Robberts, een John Maxwell Consultants in Zuid Afrika. Ook is de Leadership Game voor John Maxwell Consultants niet alleen maar verkrijgbaar in het Engels, maar ondertussen ook in het Engels, Roemeens en is een Franse en Poolse versie in de maak. “’Games’ zijn in deze tijd zo populair. Een trainingstool met game-elementen heeft de omzet van de John Maxwell Consultants in Roemenië met zeker 20% laten toenemen,” aldus Sorin Popa die de John Maxwell Team in Roemenië opgezet.

 

John Maxwell zelf kijkt ook tevreden naar dit out-of-the-box product zijn curriculum: “The Leadership Game has taken my team of coaches, speakers, trainers and professionals to a whole new level of communication. Just one of Renate’s creative pieces. Her insight and results have singled her out as a “go to” in the fields of communication and positioning training”. Een mooi compliment! Ondertussen heeft Van Dijken Training & Consulting ook voor andere partijen een eigen communicatie- en trainingstool ontwikkeld.

 

Informeer naar onze mogelijkheden om voor jullie een eigen communicatie- & trainingstool te ontwikkelen of om het positioneringsspel te spelen met jullie team.